Презентація Модулю Жана Моне «Спільна політика безпеки та оборони Європейського Союзу: виклики, пов’язані з війною в Україні» (ESEDEP) (13.10.2023 р., онлайн/офлайн)

13 жовтня 2023 р. на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили (м. Миколаїв, Україна) була організована презентація проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне «Спільна політика безпеки та оборони Європейського Союзу: виклики, пов’язані з війною в Україні» (ESEDEP).

Захід було організовано командою проєкту ESEDEP на базі ЧНУ ім. П. Могили.

До презентації проєктного Модулю ESEDEP долучилися представники Національного Еразмус+ офісу, понад 60 студентів соціально-гуманітарного напрямку, науковці з освітніх закладів України та Європи.

З вітальними словами виступили ректор ЧНУ ім. Петра Могили, д. техн. н., професор Леонід КЛИМЕНКО, Петро КРАЙНІК, проєктний менеджер національного Erasmus+ офісу за напрямом Жана Моне, Юрій Котляр, перший проректор д. і. н., професор, Алла КОВАЛЬ, проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництв, д. ю. н., професор, Олександр ШЕВЧУК, завідувач кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики, д. політ. н, професор, а також Ігор ТОДОРОВ, д. іст. н., професор кафедри міжнародних відносин.

Аліна ІОВЧЕВА, координаторка проєкту ознайомила учасників заходу з метою й завданнями проєкту, розповіла про його структуру, особливості реалізації та очікувані результати.

Деталі про захід та презентації спікерів за посиланням.

Додатково: Модуль Жана Моне «Спільна політика безпеки та оборони Європейського Союзу: виклики, пов’язані з війною в Україні» (ESEDEP) має на меті розробку та викладання навчального курсу для студентів спеціальності «Міжнародні відносини» Чорноморського національного університету імені Петра Могили з метою розвитку студентів як проєвропейських фахівців у сфері управління міжнародними конфліктами, превентивної дипломатії та міжнародних комунікацій. Водночас, модуль передбачає наукові дослідження функціональної ролі ЄС у міжнародному просторі, поширення знань про ЄС в академічному середовищі, громадському секторі та українському суспільстві загалом.

Офіційна сторінка проєкту ESEDEP за посиланням.

Попередня Презентація індивідуальних можливостей Програми ЄС Еразмус+ в межах Erasmus Day ...